Hoofdstuk 76

Henriëtte Josephine, maar zij noemt me MUIS

Hoofdstuk 76 – Starsky en Ramon

Starsky en Ramon liepen met ons mee naar de stallen. We moesten wel heel hard hollen om ze bij te houden. Als ze gewoon lopen nemen ze al van die grote passen. Met heel, heel veel moeite konden we ze bijhouden. En dat terwijl ze al zo langzaam liepen.

Paarden zijn natuurlijk ten opzichte van ons wel heel groot en deze twee waren gelukkig heel vriendelijk tegen ons. Zodoende waren we ook snel over onze angst heen.

“Ik heb wel eens gehoord dat mensen op jullie rug klimmen en dan zo met jullie gaan wandelen of draven. Is dat echt waar?”

“Klopt” zei Starsky “dan leggen ze een zadel op onze rug. Trekken de riem heel strak langs onze buik, dat noemen ze singelen, zodat dat zadel niet kan wegzakken en onder onze buik hangt. Dan zouden ze met een klap op de grond vallen. Hihihihi.”

“Zouden jullie het leuk vinden om ook eens op onze rug mee te rijden? Wel zonder zadel natuurlijk. Maar dat lijkt me wel beter ook. Moeten jullie je maar vasthouden aan onze manen.”

“Manen? Manen staan toch hoog in de lucht. Wat heeft dat met paarden te maken?”

“Nee, die bedoel ik inderdaad niet. Manen, dat zijn de haren langs onze nek.”

“Nou, dat lijkt me wel heel spannend. Wat denk jij Henriëtte Josephine. Zou jij het ook durven?”

“Ja hoor, zeker als we samen gaan. Alleen; hoe komen we op jouw rug Starsky?”

“Het lijkt me beter als jullie bij Ramon op zijn rug klimmen. Kan je via zijn benen omhoog. Zijn vacht is wat ruwer, dus betere houvast. Bovendien geeft hij stevige sokken, dus ook dat klimt beter. Maar je mag ook proberen in zijn staart te springen. Misschien wel zo makkelijk.”

Met een grote sprong zaten we al snel bij Ramon in zijn staart. Vandaar op zijn kont en toen konden we zo over zijn rug naar de manen lopen. Ramon giechelde toen we over zijn rug liepen. Onze pootjes kriebelen in zijn vacht.

Vanuit de manen hadden we een geweldig uitzicht. Wat zaten we hoog! Als je heel goed kijkt, kun je ons net zien zitten.

Langzaam liep Ramon een stukje over het veld. Wat spannend!

Starsky liep naast Ramon mee en keek of alles wel goed ging.

“Nu extra goed vasthouden” riep Ramon “dan ga ik heel voorzichtig draven. Vasthouden!!”

Wow, dit was geweldig. Twee muizen die paardrijden. Heb je dat ooit eerder gehoord. Beau en ik waren helemaal door het dolle heen.

Door alle opwinding waren we en de tijd wat vergeten en de reden waarom we Starsky en Ramon hadden benaderd. Het werd tijd om naar de stallen te gaan om te zien of Sophietje daar nog ergens was.

Zoals we op Ramon waren geklommen, lieten we ons nu naar beneden zakken. Met een sprong vanuit zijn staart stonden we weer op de grond. Het was een geweldige rit geweest. Iets om nooit te vergeten.

Aangekomen bij de stallen hadden we geluk. Er was net een auto aangekomen met een lading hooibalen. Daar zouden ook best wat gras- of bloemzaadjes in kunnen zitten. Even afwachten tot die balen afgeladen waren.

Onderwijl snuffelden we wat bij de stallen rond, op zoek naar Sophietje. Waar zat die kleine muis toch? We riepen en riepen, maar geen kik. En toch had Ramon haar bij de stallen zien rondscharrelen.

“Ramon, weet je zeker dat ze bij de stallen naar eten ging zoeken.”

“Yep,maar misschien is ze wel op de loop voor een slang of een zwijn of zo. Daar kunnen Starsky en ik ook zo van schrikken. Maar die zwijnen komen eigenlijk alleen als het donker is.”

Zwijnen en slangen? Griebels, alsof we nog niet genoeg ellende hebben meegemaakt. Die zwijnen maak ik me niet zo’n zorgen over, maar slangen ……

Wij muizen zijn een heerlijk snackje voor die enge beesten. Zeg maar gerust een éénhaps snackje. Ik krijg er de koude rillingen van als ik eraan denk. Als dat kleintje nu maar goed oppast. Gelukkig komt ze uit Frankrijk en bij de Lot leven ook voldoende slangen, dus zal ze wel goed opletten niet in de bek van zo’n griezel terecht te komen.

Alexandra bedankt voor de foto’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s